Thealoz duo + Blephaclean = Rengöring

Rengöring

Förbättra effekten
av ögondroppen med rengöring

Skonsam rengöring anpassad för det känsliga ögonområdet rekommenderas för behandling av torra ögon. Med rengöring kan effekten av ögondroppen förbättras bland annat eftersom avdunstning från ögats yta kan minska.

Rengöring är en viktig del av behandlingen av kroniska besvär så som torra ögon och ögonlocksinflammationer. Den bör upprepas morgon och kväll i 3 veckor och därefter en gång om dagen. Vid svåra besvär kan rengöring behövas morgon och kväll i upp till 12 veckor. Rådfråga läkare om tillståndet inte förbättras. Tänk på att besvären ofta är återkommande och därför är det bra att skapa sig en daglig rutin för ögonlocksbehandling likt tandborstning.

Daglig behandlingsrutin för att lindra ögonbesvär

Vid behandling av kroniska besvär, som torra ögon och ögonlocksinflammation, rekommenderas alla tre stegen i behandlingsrutinen. Vid tillfälliga besvär, som allergi, infektion eller vid sminkanvänding räcker det med själva rengöringen – det vill säga steg tre. Så här gör du:

1. VÄRM UPP

För att få bort orenheter på ögonlocken och ögonlockskanterna behövs värme. Placera varma, fuktiga kompresser eller en varm handduk på ögonen i cirka 10 minuter. Vid behov finns även speciella värmeglasögon att köpa. Exempelvis Blephasteam.

2. MASSERA

Massera med små, cirklande rörelser på de övre och nedre ögonlocken. En mild gel, som Blephagel, underlättar massagen och minskar friktionen på huden.

3. RENGÖR

Behandla ett öga i taget. Torka försiktigt rent de övre och nedre ögonlocken samt ögonfranskanten. Det är viktigt att få bort orenheter som kan blockera körtlarnas öppningar. I rengöringsfasen kan du använda Blephaclean, Blephagel eller Blephasol Duo.

BLEPHACLEAN

Läkande rengöring vid ögonbesvär

REKOMMENDERAS VID:

Kroniska besvär

  • ögonlocksinflammation (blefarit)
  • torra ögon med MGD (dysfunktionella ögonlockskörtlar)

Tillfälliga besvär

  • allergi
  • infektion med kladdiga ögon
  • vaglar

Inför ögonoperation

Läs mer här

BLEPHASOL DUO

Micellär sminkborttagning

REKOMMENDERAS SOM SMINKBORTTAGNING VID:

  • torra ögon
  • känsliga ögonlock (torr/känslig hud)
  • kontaktlinsanvändning
Läs mer här

BLEPHAGEL

Återfuktande och mjukgörande rengörings- och massagegel

REKOMMENDERAS VID:

  • torra ögon med MGD (dysfuntionella ögonlockskörtlar). Vanliga symtom på MGD är rinnande ögon.
Läs mer här