Thealoz duo

Thealoz Duo

Gör det enkelt vid torra ögonbesvär

Det är trångt i ögondroppshyllan på apoteken idag. Men du ska inte behöva vara ögonläkare för att välja rätt produkt. Gör det enkelt för dig. Thealoz Duo är ögondroppar som får bukt med de flesta typer av ögonbesvär som kommer av torra ögon. En allsidig ögondroppe som innehåller en kombination av cellskyddande trehalos och återfuktande hyaluronsyra. Inspirationen kommer från naturen och är ett nytt mycket effektivt sätt att behandla torra ögon. Inte konstigt att Thealoz Duo är Sveriges mest sålda ögondroppe.

REKOMMENDERAS FÖR ALLA MED TORRA ÖGON OAVSETT SVÅRIGHETSGRAD
Thealoz Duo fungerar oavsett om du har milda, medelsvåra eller svåra problem av torra ögon. Anledningen är att oavsett svårighetsgrad har du med torra ögon nytta av både återfuktning och cellskydd. Effekten av dropparna kvarstår i 4 timmar jämfört med 40 minuter för droppar med enbart hyaluronsyra. Det innebär att du inte behöver droppa så ofta med Thealoz Duo.

THEALOZ DUO KAN ANVÄNDAS TILLSAMMANS MED KONTAKTLINSER
Tips för dig som är kontaktlinsanvändare: en droppe på varje lins när den sätts in (på linsens konkava del) och tas ut, samt vid behov under dagen. Smörjning av linsen gör insättning och uttag lättare. Det blir snabbt behagligt att bära linsen under dagen. Det är vanligt att personer som använder kontaktlinser kan få problem med torra ögon.

VAR SNÄLL MOT ÖGONEN
Konserveringsmedel i ögondroppar kan skada den känsliga ögonstrukturen och orsaka besvär med torra ögon. Därför är Thealoz Duo utan konserveringsmedel.

SYMTOM AV TORRA ÖGON
Symtom av torra ögon är varierande i sin karaktär och kännetecknas av obehag i ögat med eller utan synstörningar. Det kan vara svårt att förstå att det är torra ögon som man drabbats av då symtomen skiftar. Du kan exempelvis uppleva att du blir trött i ögonen när du sitter framför datorn. Kanske ömmar ögonen efter en dag framför skärmen. Andra vanliga symtom är att ögonen svider, rinner, blir röda eller är ljuskänsliga. En del upplever gruskänsla, har svårt att öppna ögonen på morgonen, kan inte använda sina kontaktlinser lika länge som förut eller får oskarp syn. För att hjälpa ögats tårfilm att komma i balans igen och få symtom lindring kan du prova Thealoz Duo ögondroppar.

Så här använder du THEALOZ DUO

THEALOZ DUO & kontaktlinser

 1. Omedelbar & långvarig symtomlindring
 2. Utan fosfater & konserveringsmedel
 3. Unik kombination av cellskydd & smörjning
Kan användas tillsammans med kontaktlinser

Unik flaska

 • Enkelt att droppa i ögat
 • 1 droppe i varje öga, 4–6 gånger dagligen eller vid behov
 • Öppnad flaska kan användas upp till 6 månader
 • Snäll mot ögonen – helt utan konserveringsmedel

Före

Tårfilmen utsätts för uttorkning. Hornhinnans celler kompenserar bristen på vatten till tårfilmen, vilket gör att celler skadas eller dör. Tårfilmen hamnar i obalans.

Efter

Trehalos skyddar mot uttorkning och hyaluronsyran förbättrar både återfuktning och smörjning. Kombinationen ger en långvarig lindring och hjälper tårfilmen att komma i balans igen.

Så här använder du Thealoz Duo

Så här ofta ska du droppa Thealoz Duo

1 droppe i varje öga, 4–6 gånger dagligen eller vid behov

Använder du kontaktlinser? Prova att droppa en droppe på varje lins när de sätts in (på linsens konkava del) och tas ut, samt vid behov under dagen. Smörjning av linsen gör insättning och uttag lättare. Det blir snabbt behagligt att bära linsen under dagen.

 1. Skruva av locket på flaskan.
 2. Titta upp i taket och luta huvudet bakåt.
 3. Dra försiktigt ned det nedre ögonlocket med pekfingret.
 4. Handen som håller flaskan kan vila på pannan eller hållas strax ovanför ögat. Tänk på att inte vidröra ögat med flaskan eller pipetten.
 5. Håll flaskan/pipetten med öppningen nedåt och tryck på mitten. En droppe per öga räcker.
 6. Upprepa proceduren på andra ögat.