Thealoz duo gel

Thealoz Duo Gel

Gör det enkelt vid torra ögonbesvär

Thealoz Duo Gel är den första och enda ögongelen som innehåller en kombination av cellskyddande trehalos, återfuktande hyaluronsyra och långtidsverkande karbomerer. Inspirationen kommer från naturen och är ett nytt mycket effektiv sätt att behandla torra ögon.

REKOMMENDERAS FÖR MEDELSVÅRA TILL SVÅRA PROBLEM MED TORRA ÖGON
Thealoz Duo Gel har en längre effekt än vanliga droppar och det är därför den rekommenderas till medelsvåra till svåra problem med torra ögon. Tack vare karbomer sitter gelen kvar längre på ögats yta än droppar och lämpar sig därför särskilt väl till natten. Ett tips kan vara att ha Thealoz Duo Gel på nattduksbordet och ha som rutin att det sista du gör innan du lägger dig och det första du gör innan du stiger upp är att droppa Thealoz Duo Gel i ögonen. Gelen kan även användas på dagen när ögonen behöver extra hjälp att behålla fukten.

VAR SNÄLL MOT ÖGONEN
Konserveringsmedel i ögondroppar kan skada den känsliga ögonstrukturen och orsaka besvär med torra ögon. Därför är Thealoz Duo Gel utan konserveringsmedel.

SYMTOM AV TORRA ÖGON
Symtom av torra ögon är varierande i sin karaktär och kännetecknas av obehag i ögat med eller utan synstörningar. Det kan vara svårt att förstå att det är torra ögon som man drabbats av då symtomen skiftar. Du kan exempelvis uppleva att du blir trött i ögonen när du sitter framför datorn. Kanske ömmar ögonen efter en dag framför skärmen. Andra vanliga symtom är att ögonen svider, rinner, blir röda eller är ljuskänsliga. En del upplever gruskänsla, har svårt att öppna ögonen på morgonen, kan inte använda sina kontaktlinser lika länge som förut eller får oskarp syn. För att hjälpa ögats tårfilm att komma i balans igen och få symtom lindring kan du prova Thealoz Duo Gel ögondroppar.

Så här använder du THEALOZ DUO GEL

Thealoz Duo Gel

Mjuka pipetter

  • Klibbfri – enkelt att droppa gelen i ögat
  • 1 droppe i varje öga till natten eller 2–4 gånger per dag
  • En pipett räcker till båda ögonen

Före

Tårfilmen utsätts för uttorkning. Hornhinnans celler kompenserar bristen på vatten till tårfilmen, vilket gör att celler skadas eller dör. Tårfilmen hamnar i obalans.

Efter

Trehalos skyddar mot uttorkning och hyaluronsyran förbättrar både återfuktning och smörjning. Tack vare karbomer sitter gelen kvar längre på ögat. Kombinationen ger en långvarig lindring och hjälper tårfilmen att komma i balans igen.

Så här använder du Thealoz Duo Gel

Så här ofta ska du droppa Thealoz Duo Gel

1 droppe i varje öga till natten eller 2–4 gånger per dag

  1. Håll pipetten med öppningen nedåt och skaka ned gelen mot öppningen.
  2. Skruva av locket på pipetten.
  3. Titta upp i taket och luta huvudet bakåt.
  4. Dra försiktigt ned det nedre ögonlocket med pekfingret.
  5. Handen som håller pipetten kan vila på pannan eller hållas strax ovanför ögat. Tänk på att inte vidröra ögat med flaskan eller pipetten.
  6. Håll pipetten med öppningen nedåt och tryck på mitten. En droppe per öga räcker. Du kan använda samma pipett till båda ögonen.